Toprak krallığında bir çok huzursuz kişi vardı. Kral'ın derebeylerini boyunduruğu altına almasından hoşnut olmayanlar, savaş karşıtları, kral karşıtları, özgürkçüler, rahatına düşkünler. Bir çok farklı grup kralın karşısındayıdı. Fakat bölük pörçük olan bu insanların koca toprak kralına karşı ne gibi bir şansları olabilirdi ki? Gelin bu insanlardan birine bakalım: Feriüddin Hashasin ya da kısa da Feri. Feri toprak krallığının kuzey kesiminde terkedilmiş şehrin yakınlarında diye tanımlanabilecek bir köyden çıkmaydı. Hayatının bir kısmını yollarda geçirmişti. Genç yaşında gezgin olup krallığı gezmişti.
Çok gezmiş, çok görmüş, çok öğrenmişti. Bilgiye önem veren bir yapısı vardı yoluna çok küçük yaşlarda başlayan bu gezginin. Dünyayı gezip bilgi toplamış, olgunlaşmıştı. Ama seyahatı sona erip evine geri dönmek istediği zaman küçük bir sorunla karşılaşmıştı. Evinin olduğu yer artık onun evi değildi. Konum olarak bir yere taşınmamıştı fakat yapısı tamamen değişmişti. Şef'in artık bir konutu vardı herhalde ve her yer toprak askeri kaynıyordu. Evler yeniden yapılmış, sokaklar askerlerin geçişi için genişletilmişti. Köyden çok bir kasabaya benziyordu artık.
Feri'nin yoldaşları da bu duruma oldukça şaşırmışlardı. Arkalarında bıraktıkları köy değişmemişti resmen yeniden kurulmuştu ve bu yenilik çok hayra alamet değildi. Evlerine gittiklerinde hepsi farklı bir durumun içinde olduklarını anlamıştı. Çok kötü bir durumdaydılar. Feri'nin şef olan babası krala ihanetten tutuklanmıştı. Kral da bu köye bir naip atamıştı. Naip köyü kökten değiştirmişti. Köyü büyütüp kasaba yapmıştı. Kralın onuruna da adını Tolrap olarak değiştirmişti. Kasaba halkı köle gibi çalıştırılıyordu artık. Asayişi sağlamak amacıyla da bir ton asker yığmıştı kasabaya. Kendisine bir konut yaptırmıştı. Kasabadaki en büyük yapıydı. Feri bu mimariyi daha önce nadiren görmüştü. Fakat adını biliyordu. Neo-Klasik Toprak mimarisi deniyordu ve ayrıntılarında çeşitli ateş mimarisi motifleri vardı. Pek tutulmamıştı. Büyük ihtimalle böyle bir şey yapan kasaba naibi değişimlere açık ve modern olduğunu kanıtlamak isteyen zevksiz biriydi. Yine de böyle bir yapı ne kadar estetik dışı da olsa çok para tutmuş olmalıydı. Feri'nin kasabasını sömüren birileri vardı demek buralarda!
Feri ve yol arkadaşları şu an Yuwan amcanın pastahanesinde oturuyorlardı. Eski hatırladıkları gibi değildi. Daha sade ve sanki boştu? Yuwan yanlarına gelip Buralar siz gittiğinizden beri çok değişti çocuklar, artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Maalesef artık o efsanevi Altın kek'i yapamıyorum fakat yeni bir tarif buldum. Adına bakır kek diyorum. Siz çocuklar ondan ister misiniz? Bu arada baban için çok üzüldüm Feriüddin onun gibi bir şef daha gelmez. diyorr. Eza bir tane sipariş etmişti bu yeni tariften. Erwin de kararsızdı. Feri'nin cevabını bekliyordu.